Communicatieve afstemming krijgen binnen een veilig en vertrouwde relatie

Effectieve Sport Coaching

Communicatieve afstemming krijgen binnen een veilig en vertrouwde relatie

Effectieve Sport Coaching

by soeredj

Effectieve Sport Coaching

Het snel en effectief inzichtelijk krijgen van het gedrag en communicatiestijl van de trainer-coach, zo ook van de trainees, om vervolgens de beste communicatieve afstemming te krijgen binnen een veilig en vertrouwde relatie tussen beide individuen.
Wil je alle gedetailleerde informatie van deze workshop, zoals leerdoelen, dagindeling, op locatie of online, inhoud Trainer-Coach Profiel, Observatie Profiel en praktisch toepasbare oplossingen, blader dan door deze Prezi en schrijf je in via de agenda.

Voordelen in communicatie

Het voordeel voor de trainer-coach, is een duidelijk overzicht te krijgen van gedragsvoorkeursstijlen van alle stafleden en trainees, waar hun kwaliteiten het beste aangesproken kunnen worden, en hoe de aandachtspunten het beste tot verbetering gebracht kunnen worden. Hiermee ontstaan er betere relaties tussen trainer-coach en stafleden, trainer-coach en trainees en trainer-coach met de relaties die zich voegen rondom de trainees, zoals ouders. Tevens komen de relaties onderling tussen alle betrokkenen op een hoger niveau, door veel meer begrip voor elkaar te hebben, in een veilig en vertrouwde omgeving.

Licentiepunten vanuit aanbevolen sportbonden

Bij het volgen van de opleiding Effectieve Sport Coaching krijgt men de bijbehorende certificaat en licentiepunten vanuit de verschillende sportbonden:

KNVB – Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond – 2 tot 7 licentiepunten

  • Trainer-Coach 1: 2 licentiepunten
  • Trainer-Coach 2: 3 licentiepunten
  • Trainer-Coach 3: 7 licentiepunten
  • Vereniging: 7 licentiepunten

NEVOBO – Nederlandse Volleybal Bond – niveau 3, 4, 5 – 4 licentiepunten

KNGU – Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie – 6 licentiepunten

KNHS Academy – Beroepsgroep Hippische Instructeurs – 35 licentiepunten

KNZB – Koninklijke Nederlandse Zwembond – 2 licentiepunten

KNSB – Koninklijke Nederlandse Schaatsbond – 5 licentiepunten voor dag training of 3 licentiepunten voor webinars

NBB – Nederlandse Basketbal Bond – BT3 2 licentiepunten, BT4 4 licentiepunten

KNLTB – Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond – 2 licentiepunten (PO)

NKBV – Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging – in overleg

Voordelen van Effectieve Sport Coaching

Wij hoeven je vast niets meer te vertellen over technische, tactische en fysieke trainingen, maar de combinatie met de juiste communicatie zal een hoger rendement opleveren in ontwikkeling van het individu en het teamproces.

  • Je eigen en unieke trainer-coach profiel, zodat jouw zelfkennis en zelfwaardering je het juiste zelfvertrouwen brengt in het mogen ontwikkelen van trainees.
  • Observatie profielen om jouw trainees te activeren, door te weten wat hun gedragsvoorkeursstijl is.
  • Een teamgrid met duidelijk overzicht, zodat je in één oogopslag weet wat je kunt doen met verschillende gedragsvoorkeursstijlen.
  • Persoonlijke handvatten voor coaching, zodat je iedereen een persoonlijke benadering kunt geven, door jezelf te kunnen blijven.
  • Praktisch toepasbare oplossingen voor de trainer-coach, zodat het vak trainer-coach leuk blijft voor jou, de trainees en de betrokkenen binnen de sport.

Tijden de workshop Effectieve Sport Coaching ontvang je ook het boek “Gedragsanalyse en effectieve communicatiestrategieën”, voor de fitness- sport- en health professional.

Soeredj Monorath
TRAINER-COACH

“Behandel mensen zoals zij behandeld willen worden” is de basis van mijn inspiratie voor jou. Ik help je graag op weg naar persoonlijke ontwikkeling in leiderschap, teamsamenhang en communicatie.

Top