De PLATINA REGEL is het nieuwe werken van deze tijd:

Behandel mensen zoals zij behandeld willen worden.

De PLATINA REGEL is het nieuwe werken van deze tijd:

Behandel mensen zoals zij behandeld willen worden.

by Soeredj Monorath
Een trainee is ook maar een mens. Behandel trainees zoals zij behandeld willen worden. De gouden regel van Lao Tzu vertelde dat je mensen moest behandelen, zoals jezelf ook behandeld wilde worden. Helaas sla je dan de plank mis, want niet iedereen heeft hetzelfde gedragstype D, I, S of C en de combinaties die er gevormd kunnen worden. Laat staan normen en waarden die overeenkomen, of de behoefte aan dezelfde interesses.

Observatie Profiel gebruiken

Je vult een vragenlijst in over degene die je wilt observeren. Deze 12 observatievragen geven je een goed beeld van de persoon waar jij beter mee wilt communiceren en begeleiden. Jij hebt ook al een eigen Trainer-Coach Profiel gemaakt en daarom komt er een “handleiding” uit het online systeem, geschreven vanuit jouw persoon als Trainer-Coach, hoe je het beste kunt communiceren met de trainee.

Inhoud die je krijgt als Trainer-Coach hoe je het beste om kunt gaan met de trainee, rekening houdend met:

Persoonlijke beschrijving
Karakteristieken
Drijfveren
Talenten

Wat doet en denkt deze type trainee?
Aandachtspunten voor de jou als Trainer-Coach!

Mensen verschillen van elkaar

Ook al zijn we ons daarvan bewust, het blijft lastig om de ander goed te begrijpen en om de ander echt te verstaan. We gaan er onbewust van uit dat die ander hetzelfde belangrijk vindt en op dezelfde manier behandeld wil worden als wijzelf. Dat is echter niet het geval. Vooral als die ander echt anders doet en denkt. Dan is het alsof iemand een andere taal spreekt.

De kunst is om dan te weten wat de voorkeursstijl van de ander is. En hoe je daar het beste mee kunt communiceren

Soeredj Monorath
TRAINER-COACH

Ik zal je helpen om het Observatie Profiel te begrijpen en toe te passen.

Top